Moderne hytte

Hytteeiere er som folk flest: forskjellige. Noen vil ha det lite, enkelt og ujålete, noen vil ha det stort, avansert og eksklusivt. Kvist interiør ønsker å bidra til å skape lekre, koselige og personlige hjem borte fra hjemmet, uansett budsjett og preferanser. Her kommer noen tips til interiør og innredning av den moderne hytta

Når man kjøper en ny, moderne hytte, eller kanskje får tegnet hytte med helt eget preg, har man gjerne en idé om hvilken stil man vil holde seg til. Men hvordan velger man stil? Hva skal til for å myke opp den stramme linjen i en moderne, arkitekttegnet hytte? Og hva skiller stilen fra den du har hjemme?

En ny hytte er som et blankt lerret, om den er gammel og rustikk eller ny og arkitekttegnet. Faller valget på sistnevnte, ser vi for oss rene, store flater, få, stilrene møbler og lite av det klassiske “hyttenipset.” Noen felles regler følger man gjerne likevel. Stemninger som koselig, lunt og avslappende er jo en hyttes privilegium å eie: Koselig med peis, lunt med varme pledd og avslappende med fritid. Lerretet er gjerne naturlige materialer, og den moderne hytta har gjerne stramme, rette linjer av tre og litt kjøligere, tyngre innslag av stein. Få men lekre møbler og nakne vinduer, åpne rom og stor takhøyde. Hvordan bringer vi god, gammeldags hyttekos inn i disse bestemte rammene: hvordan balansere det maskuline og det feminine, det harde og det myke?

Tekstiler
Tekstiler mykgjør og fargelegger. Vi elsker naturlige materialer, og bruker deilige ullpledd, lune gulvtepper, myke saueskinnsfeller og tallrike puter. Bruk et palett du liker, og manøvrer deg ut fra den. Kombiner tekstiler med forskjellige fargetoner og struktur, både for å friske og mykne opp. Ikke vær redd for fargeklatter, men hold deg noenlunde innenfor paletten din. Tepper og puter får vi ikke nok av, og er det enkleste å skifte ut når smaken endrer seg.
Og ikke glem en koselig, lun og avslappende seng til hunden, da!

Hytta er gjerne i ett med naturen; om den er tegnet slik, eller ligger slik til. Naturlige materialer danner et bindeledd mellom naturen rett utenfor døren og stuen din. Treverk preget av tidens tann eller formet av naturens krefter har mykere linjer og bryter opp det stramme i byggverket; Hyller av drivved, krakk av trerot, puff av en stubbe. Selv røft, maskulint interiør får et mykere uttrykk med avrundede former; hva med et rundt kaffebord med sort steinplate, eller tunge, runde betongpotter? Her gjelder det også å legge inn noen fargeklatter, for å bryte av det som lett kan bli litt svart/hvitt. Og hva gir vel mer kos og varme enn fyr på peisen og levende lys?

Gamle skatter bringer nostalgi og tradisjon inn i hytta vår, og passer like godt i en moderne hytte som i en gammel tømmerhytte. Har du arvet et familieklenodium, eller kommet over et antikt møbel på bruktmarkedet, kan det være et fint innspill og avbrekk i den moderne hytta: Et gammelt trau til frukten på spisebordet, kobberfat på peisen eller 100 år gamle godt brukte ski på veggen. Gjenstander med gamle, gode minner som varmer hjertet, varmer også det strammeste rom... -og der det er hjerterom, er det plass på veggen!

Til slutt vil vi oppfordre, eller kanskje utfordre deg til å gjøre bevisste valg i interiørjungelen. Miljøvennlige og bærekraftige valg er nemlig også moderne. Les godt på produkt-beskrivelsene, og du vil finne at det ofte ligger mer enn skjønnhet og komfort bak produktene du kjøper. Visste du at Muubs har en egen serie med gjenvunnet, håndskåret gummi fra bildekk; DACARR? Eller gulvteppe laget av gjenbrukte fiskenett samlet opp fra havet? Og visste du at UNIKA-serien fra Ib Laursen er laget av unikt og gjerne autentisk gjenbrukstre? Eller at duftlysene fra Breie gård er laget av ekte, fornybar talg, kortreist fra storfe i Valdres?

Lykke til med valgene, og kos deg med mulighetene! Hilsen Kvistjentene


Legg igjen en kommentar

Merk: Innlegg må godkjennes før publisering