Tenk at nå er dagen her!

Hittil har maiværet skiftet raskt fra skjønne milde til det mer ruskete og kjølige. Blomstene har fått kuldesjokk, og vi har tent opp i peisen igjen. Men nå varmer sola stadig mer, og det ser ut til at nesten hele landet får en solrik, mild og fin 17. mai i år. Kvistjentene krysser i alle fall fingrene for å kunne være ute og kose oss hele dagen. La oss ta dere med på en vanlig feiring her vi bor, med noen festlige tips og råd på kjøpet!

Opp tidlig med pynting av hus og folk. Det er litt kjølig ennå, men sola skal skinne og kommer til å varme godt etter hvert. Barna får ta på joggesko til bunaden likevel, og sløyfene festes i bilen på vei til toget. Flaggene vaier på hvert hus, og i hagene har blomsterpottene fått nytt, friskt og fargerikt innhold. Disse jernpottene fra House Doctor er tøffe i uttrykket, men mykner opp med blomster og flagg!

Etter en passe lang gåtur i tog med sang og rop, en litt for lang seanse med taler, og en altfor lang gåtur tilbake, kan vi endelig sette oss ned i skolegården med medbrakte bord og stoler. Vi har med forfriskninger til store og små, og vi har ja-dag for iskrem. Mens barna springer rundt, leker og konkurrerer, sitter vi voksne og følger med og småprater: “Nei, så mye folk har det aldri vært her! Så heldige vi var med været i år igjen, er det du som har bestilt det, eller - hehe? Nei, får ta en pølse i vaffel, vel…” Og så videre. Kvist Interiør har de flotteste kjølebagene fra House Doctor, og nydelig servise i papp som gjør skam på porselen!

Etter lek og moro på skolen samles nabolaget med store og små. Barna får enda en is, og de voksne får en forfriskende velkomsttdrikke. Det grilles, prates, spises, drikkes og lekes. Barna får være oppe litt ekstra lenge denne gangen, og vi gir oss ikke før sola har gått ned og alle er enige om at det har vært en veldig fin dag...

Kvist Interiør har den søteste drikkedispenseren fra Housedoctor, som rommer velkomstdrikk til ca 10 personer. Kan vi by på en forfriskende limonade?

 

Kvistjentenes Friske Limonade
(4 personer)
5 store sitroner
150-200 g sukker
10 dl vann
Isbiter
Sitrusfrukt i skiver
Mynte eller sitronmelisse

Kok opp ca 1/3 av vannet og rør ut sukkeret i det. Ha det i dispenseren sammen med resten av det kalde vannet og saften fra sitronene. La limonaden kjøles helt ned i kjøleskap, gjerne til dagen etter. Garner med urter og skiver av sitron, lime og kanskje litt klementin før servering, og nyt!

Variasjoner:

- Bytt ut en sitron med presset juice fra et par kurver bringebær, garner med friske      bær

- Bytt ut mesteparten av vannet med kullsyreholdig vann, løs opp sukkeret i en          mindre del oppkokt vann.

- Bruk sitrusfrukt etter smak, (f.eks appelsin eller grapefrukt) og juster                          sukkermengde etter søthet/bitterhet på frukten.

- Til voksenfest: Tilsett alkohol ;)

 

HA EN FORTRYLLENDE OG MAGISK FEIRING!

 


Legg igjen en kommentar

Merk: Innlegg må godkjennes før publisering