Tømmerhytta

Har du kjøpt eller arvet en gammel hytte? Ofte selges gamle hytter med inventar. Så hvor i all verden skal man begynne for å skape sin egen stil? Vi drømmer vel alle om at på hytta, der skal roen senke seg, vi skal ha hvilepuls og bare nyte. Så hvordan får man til akkurat det? Kvistjentene gir deg noen tips til å personalisere den gamle hytta;

 Start med å tenke gjennom hvordan helheten på hytta skal være. Liker du mørke, lune hytter eller lyst og luftig? Det kan være lurt å velge lik fargepalett gjennom hele hytta for å skape sammenheng mellom rommene. Beis vegger og tak i ønsket farge hvis det trengs. Det finnes utallige fine farger, men tenk nøye gjennom om du ønsker det lyse eller det litt mørkere uttrykket.

 Når man har fått vekk den gule furufargen begynner virkelig det morsomme: Innredningen. Tenk nøye gjennom hva du vil beholde av det som fulgte med hytta. Det kan være mange gamle fine skatter det er verd å ta vare på! Gamle kommoder eller senger kan males i nye moderne farger. Kvitt deg med det du ikke liker, og det du ikke trenger. Overfylte hytter gir ikke hvilepuls!

 Vi synes det er spennende og fint å dra inn litt stramme linjer i en gammel hytte. Miksing av stiler gjør interiøret litt mer spennende. Hva med en gammel kommode i gangen, dekorert med kvister i en enkel vase med stramme linjer? Lekkert, synes vi. Eller hva med et nytt og moderne spisebord, gjerne uttrekkbart med ekstra plater, dekorert med et gammelt trau og en gammel kammerstake på?

 Mulighetene er mange, men essensen er: Vær kresen også på hytta; kvitt deg med det du ikke trenger, la fargene harmonere gjennom hele hytta, ikke velg for mange farger på tilbehøret. Velg deg ut 3 farger, og hold deg til det når du skal kjøpe noe nytt, det gjør valgene enklere. Velg tidløst når du handler, gå for naturmaterialer som treverk, keramikk, ull, lin, bomull. Styr unna plast og syntetiske stoffer. Bland nytt og gammelt, de fremhever hverandre perfekt!

 

Vi håper at når jobben er gjort, så kan du sette deg ned i godstolen under et deilig ullpledd og hvile øynene på lune, vakre trevegger og avstemte farger som gir et rolig inntrykk, og kjenne roen senke seg....

 

 


Legg igjen en kommentar

Merk: Innlegg må godkjennes før publisering